O nama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije je osnovan u travnju 1995., te od tada funkcionira u prostoru od 241,97 m2 naslijeđenog prostora bivše « higijensko-epidemiološke stanice», Put groblja 6, ispod tvrđave sv. Mihovila, te u dodatnih 168m2 iznajmljenog ili «posuđenog» prostora.U prostorima Doma zdravlja Šibenik nalazi se Uprava, Služba socijalne medicine, Služba školske medicine, Laboratorij za parasitologiju, te zahvaljujući razumijevanju Uprave Doma zdravlja uspijevamo nadoknaditi manjak prostora u Sjedištu Zavoda.

Ispostava Drniš od 2003. godine, na žalost, funkcionira u neadekvatnom, iznajmljenom prostoru administrativne koncepcije, ali se nadamo većem razumijevanju lokalne zajednice i suradnih zdravstvenih ustanova, te konačnom rješenju svog prostornog problema.

Ispostava Knin je u 2005. uspješno smještena u dijelu bolničkog prostora Opće bolnice Šibensko-kninske županije-lokacija Knin.

Kontakt

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije

Adresa: Adresa Matije Gupca 74, Šibenik

E-mail: zzjz-sibenik@hi.htnet.hr

Ravnateljstvo: +385(0)22 / 341-232

Pomoćnik ravnateljice za nemedicinska pitanja: +385 (0)22 / 341-234

Računovodstvo: +385(0)22 / 341-233

Odjel kliničke mikrobiologije

Home/Odjel kliničke mikrobiologije
Odjel kliničke mikrobiologije 2018-03-30T10:21:05+00:00

Mikrobiologija i parasitologija kao medicinska struka proučava etiologiju infekcija, usmjerava antimikrobnu terapiju i razrađuje metodologiju njihove specifične dijagnostike.

Služba mikrobiologije i parasitologije obavlja javno-zdravstvenu i specijalističko konzilijarnu mikrobiološku djelatnost od interesa za Šibensko-kninsku županiju, sudjeluje u stručnim i znanstvenim ispitivanjima, te kao nastavna baza srednje medicinske škole provodi praktičnu edukaciju iz područja medicinske mikrobiologije i parasitologije.

Služba mikrobiologije i parasitologije Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije sastoji se od slijedećih odjela:

  • Laboratorij za bakteriologiju, mikologiju i nozokomijalne infekcije
  • Laboratorij za parasitologiju
  • Laboratorij za serološku dijagnostiku
  • Laboratorij za mikrobiološku dijagnostiku tuberkuloze
  • Odsjek za sterilizaciju, pripremu podloga i reagencija
  • Ambulanta za uzimanje, prijem uzoraka i izdavanje nalaza

Voditelj Službe: 
Mr.sc. Edita Sušić, dr. med.
Specijalist medicinske mikrobiologije s parasitologijom