Međunarodni dan starijih osoba se od 1991. godine obilježava svake godine 1. Listopada

Ovaj je dan utemeljen u cilju podizanja svijesti o pitanjima koja se tiču starijih osoba, poput doprinosa starijih osoba društvu, ali i procesa starenja. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana starijih osoba je: Kretanje u budućnost: isticanje talenata, doprinosa i sudjelovanja starijih osoba u društvu.

U cilju poticanja pozitivnog zdravstvenog ponašanja osoba starije životne dobi, Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije u suradnji sa Medicinskom školom Šibenik, organizira 4. listopada 2017. godine u prostorima Cvjetnog doma Šibenik u 10 sati javnozdravstvenu edukativnu akciju mjerenja krvnog tlaka, glukoze u krvi kao i informiranja o važnosti zaštite zdravlja u svim životnim razdobljima.

Prema popisu stanovništva 2011. godine, Republika Hrvatska je imala 758.633 stanovnika u dobi 65 i više godina, s udjelom starijih osoba od 17,7 posto u ukupnoj populaciji. U Šibensko-kninskoj županiji, prema popisu iz 2011.godine stariji 65 godina čine 21,8% ukupnog stanovništva ( 18,35% kod muškaraca i 25,17% kod žena).

Podržimo starije osobe u pozitivnom zdravstvenom ponašanju!