Tijekom tjedna organizirat će se sljedeći punktovi:

  1. Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije cijepi u:
    • utorak, 29. ožujka u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, M. Gupca 74 od 12,00 do 13,00 sati zdravstvene radnike i trudnice;
    • četvrtak, 31. ožujka u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, M. Gupca 74 od 12,00 do 13,00 sati zdravstvene radnike i trudnice;
    • subota, 2. travnja u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, M. Gupca 74 od 09.00 – 11.00 sati, za osobe koje se odazovu na javni poziv i posebni punkt za školsku djecu.
  1. U Kninu u prostorijama DZ Knin punktovi su organizirani ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9,00 do 11,00 sati; cijepit će se osobe po pozivu liječnika obiteljske medicine i osobe koje se odazovu na javni poziv; cjepitelji su mobilni timovi Doma zdravlja Knin.
  2. U Drnišu u prostorijama DZ Drniš provodi se cijepljenje svakog radnog dana u svim ordinacijama obiteljske medicine za vrijeme radnog vremena ordinacije i uz prethodnu najavu.

Na punktovima za cijepljenje se provodi i savjetovanje u svezi cijepljenja.

Cijeli mjesec će cijepiti liječnici obiteljske medicine u svojim ordinacijama.

Cijepi se sa svih pet vrsta cjepiva i za istaknuti je kako su sva cjepiva registrirana u Europskoj uniji podjednako kvalitetna i podjednako štite od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrti.

Cijepljenje u kući nepokretnih, teško pokretnih i imunokompromitiranih osoba se  odrađuje preko mobilnih timova zdravstvenih ustanova u Šibensko-kninskoj županiji. Svaka osoba koja ima potrebu za cijepljenjem u kući može se javiti na javno objavljene brojeve cjepitelja s područja Šibensko-kninske županije, a to su Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Dom zdravlja Šibenik, Dom zdravlja Knin i Dom zdravlja Drniš.

U Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije broj telefona je: 091/4341265, a e-mail adresa: epidemiologija.cijepna@zzjz-sibenik.hr.

Pozivaju se žitelji Šibensko-kninske županije da se prijavljuju za cijepljenje svojim liječnicima obiteljske medicine, ili putem platforme „cijepise.zdravlje.hr“ i besplatnog broja 0800 0011, ili Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, ukoliko nemaju izabranog liječnika na području naše županije.

Pozivaju se na cijepljenje i osobe bez najave da se odazovu javnom pozivu u terminima kako je navedeno. Potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.

Misli na druge, CIJEPI SE!