O nama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije je osnovan u travnju 1995., te od tada funkcionira u prostoru od 241,97 m2 naslijeđenog prostora bivše « higijensko-epidemiološke stanice», Put groblja 6, ispod tvrđave sv. Mihovila, te u dodatnih 168m2 iznajmljenog ili «posuđenog» prostora.U prostorima Doma zdravlja Šibenik nalazi se Uprava, Služba socijalne medicine, Služba školske medicine, Laboratorij za parasitologiju, te zahvaljujući razumijevanju Uprave Doma zdravlja uspijevamo nadoknaditi manjak prostora u Sjedištu Zavoda.

Ispostava Drniš od 2003. godine, na žalost, funkcionira u neadekvatnom, iznajmljenom prostoru administrativne koncepcije, ali se nadamo većem razumijevanju lokalne zajednice i suradnih zdravstvenih ustanova, te konačnom rješenju svog prostornog problema.

Ispostava Knin je u 2005. uspješno smještena u dijelu bolničkog prostora Opće bolnice Šibensko-kninske županije-lokacija Knin.

Kontakt

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije

Adresa: Adresa Matije Gupca 74, Šibenik

E-mail: zzjz-sibenik@hi.htnet.hr

Ravnateljstvo: +385(0)22 / 341-232

Pomoćnik ravnateljice za nemedicinska pitanja: +385 (0)22 / 341-234

Računovodstvo: +385(0)22 / 341-233

OBILJEŽAVANJE DANA MENTALNOG ZDRAVLJA

Home/OBAVIJESTI/OBILJEŽAVANJE DANA MENTALNOG ZDRAVLJA

OBILJEŽAVANJE DANA MENTALNOG ZDRAVLJA

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10.listopada 2017., Zavod za javno zdravstvo, Odjel za zaštitu mentalnog zdravlja, prevencije i izvanbolničkog liječenja ovisnosti organizira predavanje na temu:

„Mentalno zdravlje na radnom mjestu“

Predavanje će se održati u Gradskoj knjižnici J.Šižgorić 10.listopada 2017.g., s početkom u 12 sati.

Obilježavanjem Svjetskog dana mentalnog zdravlja promiče se mentalno zdravlje kao vrijednost. Obilježavanje je 1992. godine započela Svjetska federacija za mentalno zdravlje u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, s namjerom podizanja svijesti o značajnosti mentalnog zdravlja za pojedince i zajednicu, te poticanja ulaganja u mentalno zdravlje.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja je Mentalno zdravlje na radnom mjestu. Zaposlenost, rad i radno mjesto značajan su čimbenik kvalitete života, zdravlja i dobrobiti pojedinaca, obitelji i drušva.

Predavanje će obuhvatiti teme:

  • Pregled problema mentalnog zdravlja povezanih s radnim mjestom (Zora Jurin, dr.med., specijalist Javnog zdravstva),
  • Nastavnički stres i kako se nositi s njime ( Ivana Štrkalj, mag. psiholog),
  • Mentalno zdravlje i radno mjesto ( Marina Gulin, mr.spec., klinički psiholog).

 

2018-03-25T13:45:28+00:00 listopad 6th, 2017|Categories: OBAVIJESTI|