O nama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije je osnovan u travnju 1995., te od tada funkcionira u prostoru od 241,97 m2 naslijeđenog prostora bivše « higijensko-epidemiološke stanice», Put groblja 6, ispod tvrđave sv. Mihovila, te u dodatnih 168m2 iznajmljenog ili «posuđenog» prostora.U prostorima Doma zdravlja Šibenik nalazi se Uprava, Služba socijalne medicine, Služba školske medicine, Laboratorij za parasitologiju, te zahvaljujući razumijevanju Uprave Doma zdravlja uspijevamo nadoknaditi manjak prostora u Sjedištu Zavoda.

Ispostava Drniš od 2003. godine, na žalost, funkcionira u neadekvatnom, iznajmljenom prostoru administrativne koncepcije, ali se nadamo većem razumijevanju lokalne zajednice i suradnih zdravstvenih ustanova, te konačnom rješenju svog prostornog problema.

Ispostava Knin je u 2005. uspješno smještena u dijelu bolničkog prostora Opće bolnice Šibensko-kninske županije-lokacija Knin.

Kontakt

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije

Adresa: Adresa Matije Gupca 74, Šibenik

E-mail: zzjz-sibenik@hi.htnet.hr

Ravnateljstvo: +385(0)22 / 341-232

Pomoćnik ravnateljice za nemedicinska pitanja: +385 (0)22 / 341-234

Računovodstvo: +385(0)22 / 341-233

Stručni simpozij kliničke mikrobiologije o dijagnostici infekcija, antimikrobnoj rezistenciji i potrošnji antibiotika

Home/OBAVIJESTI/Stručni simpozij kliničke mikrobiologije o dijagnostici infekcija, antimikrobnoj rezistenciji i potrošnji antibiotika

Stručni simpozij kliničke mikrobiologije o dijagnostici infekcija, antimikrobnoj rezistenciji i potrošnji antibiotika

Svijest o rezistenciji bakterija i o mogućem gubitku djelotvornosti antibiotika se podigla, ali prostora za racionalnu i odgovornu upotrebu antibiotika ima još mnogo. Za optimalnu empirijsku i ciljanu terapiju infekcija neophodna je brza i pouzdana dijagnostika, te multidisciplinarni pristup i intenzivna suradnja.
Hrvatsko društvo za kliničku mikrobiologiju (HDKM) i Odjel kliničke mikrobiologije Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije organiziraju Stručni simpozij kliničke mikrobiologije o dijagnostici infekcija, antimikrobnoj rezistenciji i potrošnji antibiotika. Klinički mikrobiolozi se zalažu za multidisciplinarni pristup i suradnju s mnogim kliničkim strukama. Dobra suradnja kliničara i mikrobiologa, poznavanje indikacija za uzimanje pojedinog uzorka omogućuje racionalnu obradu uzorka.
Nepoznavanje indikacije za uzimanje odgovarajućeg uzorka i neadekvatan odabir pretraga vodi do neracionalne dijagnostike a često i posljedično do neracionalnog liječenja pacijenta.
Stoga smo ovaj regionalni simpozij namijenili liječnicima obiteljske medicine, pedijatrima, ginekolozima, infektolozima, urolozima, otorinolaringolozima, nefrolozima, pulmolozima, kliničkim mikrobiolozima, epidemiolozima, kliničkim farmaceutima, liječnicima kliničarima i svim drugim zdravstvenim stučnjacima koji se bave dijagnostikom i terapijom infekcija.

Preuzmite letak s kompletnim programom simpozija (PREUZMI)

Mjesto održavanja:
Hotel D-Resort Šibenik
Obala Jerka Šižgorića 1, Šibenik
Vrijeme održavanja:
29. 06. 2018. u 13.00 sati
Registracija i potvrdnice:
Za sve sudionike kotizacija je 200 kn.

Kotizacija se isključivo uplačuje na žiro račun:
Hrvatski liječnički zbor
Hrvatsko društvo za kliničku mikrobiologiju
IBAN: HR7423600001101214818 poziv na broj: 268-1555

Hrvatska liječnička komora bodovati će Simpozij prema Pravilniku o stručnom usavršavanju.

Dodatne informacije o simpoziju:
Prijaviti se obavezno do 26. 06. 2018. zbog pripreme potvrdnica.
Mob. 091 187 1952
E-mail: jblaha@bfm.hr
edita.susic@zzjz-sibenik.hr

2018-06-18T15:34:55+00:00 lipanj 18th, 2018|Categories: OBAVIJESTI|